Geen producten in uw winkelwagen

Bel voor advies:

+31 (0) 74-8511546

SPEED-BUSTER®: Grootste Tuning-Box fabrikant uit Duitsland

SPEED-BUSTER®, al meer dan 12 jaar de specialist voor dieseltuning en Chiptuning-Boxen, is de grootste fabrikant van Tuning-Boxen in Duitsland. De Duitse vestiging heeft ruim 800 m2 kantoorruimte en 1.600 m2 magazijnoppervlak en ontwikkelt en fabriceert hier de elektronische modules voor vermogenswinst voor nagenoeg alle actuele voertuigen. De SPEED-BUSTER® Tuning-Kits worden wereldwijd geëxporteerd. Het uitermate gekwalificeerde personeel besteed ook veel aandacht aan service en support voor al onze klanten.

ChipTuning-Boxen voor meer dan 3.000 voertuigtypen

De SPEED-BUSTER® Tuning Experts ontwikkelen dagelijks nieuwe Tuning-Kits voor nagenoeg alle actuele voertuigmodellen. Er zijn voor meer dan 3.000 verschillende diesel en benzine voertuigen Tuning-Boxen leverbaar, tot 30% meer vermogen op een eenvoudige, snelle en ongecompliceerde manier. De exclusieve multi kanaal elektronica is bijzonder: betrouwbare vermogenswinst ook voor de nieuwste voertuigmodellen waarbij conventionele Chiptuning niet toe te passen is.

German Engineering - ontwikkelt en gefabriceerd in Duitsland

Als grootste ChipTuning-Box fabrikant in Duitsland produceren wij de complete Tuning-Kits zelf. Zowel de printplaat als de kabelsets worden conform TÜV certificering in eigen huis geproduceerd. Alleen op deze manier is het mogelijk om direct op alle nieuwe ontwikkelingen op autogebied in te kunnen spelen en een betrouwbaar product met hoogwaardige kwaliteit te kunnen leveren.

Fijnafstelling voor elk voertuigtype

Een standaard kenveld voor verschillende motor varianten? Niet bij SPEED-BUSTER®. Al onze Chip-Tuning-Boxen worden voor elk voertuig individueel geprogrammeerd. Het afstellen van de diverse parameters gaat gepaard met uitvoerige metingen op de rollentestbank. Alleen op deze manier kunnen de meest optimale afstelling worden bereikt en gegarandeerd. De in Duitsland aanwezige rollentestbank kan metingen verrichten tot 1.060 pk. Diverse Motorsport Teams laten hier hun wedstrijdvoertuig meten en afstellen.

Speed-Buster: Volledig Tuning programma

Bij SPEED-BUSTER.NL kunt u naast de ChipTuning-Boxen ook terecht voor de conventionele Chiptuning, JR Sportluchtfilters en vele andere CarStyling producten zoals onder andere xenon verlichting en LED verlichting. SPEED-BUSTER.NL is de officiële importeur van deze producten voor de Nederlandse markt.

Wat is een SPEED-BUSTER® ChipTuning-Box?

De SPEED-BUSTER® ChipTuning-Box is een elektronische module voor eenvoudige maar efficiënte vermogenswinst bij diesel en benzinemotoren. Deze ChipTuning-Boxen worden al ruim 12 jaar in eigen huis ontwikkeld en geproduceerd bij Duitsland's grootste Tuning-Box fabrikant.

Door optimalisering van diverse motor parameters worden het motorvermogen en koppel tot 30% verhoogd, de betrouwbaarheid en rijveiligheid van het voertuig blijven onveranderd. Het brandstofverbruik kan afhankelijk van de rijstijl tot 0,8l/100km verminderen.

Dankzij de exclusieve multi kanaal technologie (de SPEED-BUSTER® ChipTuning-Box optimaliseert tegelijkertijd meerdere motor parameters) word de uitstoot van roet bij een dieselmotor vermeden. De SPEED-BUSTER® ChipTuning-Box zijn daarom (in tegenstelling tot conventionele één kanaal raildruk boxen) perfect toepasbaar bij voertuigen met een diesel partikelfilter (DPF).

De ChipTuning-Box word eenvoudig in enkele minuten met waterdichte originele stekkers met de motor bekabeling verbonden en kan ook moeiteloos weer verwijderd worden. Aan het voertuig worden dus geen aanpassingen gedaan.

In tegenstelling tot de vele andere boxen hebben de SPEED-BUSTER® ChipTuning-Boxen voor veel voertuigen een TÜV certificering.

Wat doet de SPEED-BUSTER® ChipTuning-Box?

 • Modificeren en optimaliseren van diverse motor-parameters
 • Tot 30% meer motorvermogen
 • Circa 25% meer koppel
 • Tot 0,8l/100 km minder verbruik afhankelijk van de rijstijl
 • Betrouwbaarheid en rijveiligheid blijven onveranderd
 • Motor beschermprogramma's zoals noodloop functioneren onveranderd
 • Microprocessor gestuurde real-time dataverwerking
 • Tuning blijft (ten opzichte van Chiptuning) na update van motorstuurapparaat bij uw voertuigdealer behouden
 • Geen wijziging in het motorstuurapparaat: software "af fabriek" blijven origineel
 • In enkele minuten ingebouwd dankzij originele stekkers. Geen soldeer of andere bewerkingen nodig
 • Probleemloze eenvoudige demontage, voertuig is daarna weer 100% origineel
 • Tuning is na demontage niet meer te traceren
 • Voor vele voertuigen met TÜV certificering

Vooraf geprogrammeerd - startklaar zonder afstellen!

 • SPEED-BUSTER® Tuning-Boxen zijn door onze ervaren technische mensen vooraf geprogrammeerd met de beste geoptimaliseerde parameters, specifiek voor uw voertuig.
 • Het vooraf programmeren gebeurt met speciaal ontwikkelde software die het laden van de complexe en gedetailleerde instellingen van de Tuning-Box mogelijk maken.
 • Daardoor is een langdurige afstelling na montage niet meer nodig, uw voertuig is startklaar!

Eenvoudige inbouw in enkele minuten

Zo eenvoudig gaat de montage:

1. Sensoren in de motorruimte aan de hand van de gedetailleerde inbouwhandleiding vinden
2. Stekkerverbindingen aan de motor losmaken
3. SPEED-BUSTER® stekker met de originele stekker verbinden
4. SPEED-BUSTER® stekker met de sensor verbinden
5. Kabelboom in Motorruimte bevestigen
6. ChipTuning-Box met de kabelboom verbinden en klaar!
(Voorbeeld Audi Common Rail. Inbouw verschilt bij de diverse voertuigen)

 • Ongecompliceerde montage en eenvoudige demontage - bij de meeste voertuigen in enkele minuten
 • SPEED-BUSTER® ChipTuning-Kit is opnieuw programmeerbaar dus opnieuw te gebruiken
 • Alleen stekkers verbinden, dus geen soldeer!
 • Toepassing van originele stekkers vereenvoudigen de montage en garanderen langdurige kwaliteit
 • Waterdicht gegoten behuizing met automotive stekker
 • Made in Germany: topkwaliteit rechtstreeks van de grootste Tuning-Box fabrikant

Voor welke voertuigen is de Tuning-Box geschikt?

Alle beschikbare Tuning-Boxen vind u in onze typenlijst!

Wat onderscheid SPEED-BUSTER® van andere aanbieders?

 • SPEED-BUSTER® ChipTuning-Boxen zijn hoogwaardig waterdicht gegoten elektronische modules „Made in Germany“
 • Exclusieve multi kanaal technologie maakt vermogenswinst mogelijk voor diverse actuele voertuigmodellen ook met diesel partikel filter
 • TÜV certificering voor de meest voertuigen
 • De ChipTuning-Boxen zijn voor elk voertuig specifiek op de rollentestbank geparameteriseert en geoptimaliseerd
 • SPEED-BUSTER® Tuning-Boxen zijn eenvoudig met originele stekkerverbindingen aan te sluiten dus geen soldeer of openen van motorstuurapparaat meer nodig!
 • SPEED-BUSTER® Tuning-Boxen bevat een hoogwaardige microprocessor welke diverse motor parameters real-time aanpast
 • SPEED-BUSTER® biedt u uitgebreide support via telefoon of per email
 • SPEED-BUSTER® is sinds 2000 TÜV gecertificeerd: een kwaliteitsstandaard waar u op vertrouwen kunt!
 • SPEED-BUSTER® Tuning-Boxen hebben een E13 keurmerk en zijn daarom ook voor wereldwijde export geschikt!
(Afbeelding: voorbeeld multi kanaal Tuning-Kit Rail-/Laaddruk/Temperatuur)

Inhoud SPEED-BUSTER® ChipTuning-Kits

 • Originele SPEED-BUSTER® elektronische module
 • Speciale voertuigspecifieke kabelboom met originele stekkers
 • Voor veel voertuigen TÜV certificaat
 • Montage handleiding voor eenvoudige en probleemloze montage

SPEED-BUSTER® Initiatief: Technologie made in Germany

Veel ondernemingen verlaten hun oorspronkelijke vestigingsplaats om hun producten tegen lagere kostprijs te laten ontwikkelen en produceren in het buitenland waar het productieproces vele malen goedkoper is en de lonen lager. Wij van SPEED-BUSTER® zijn ervan overtuigd dat het ook anders kan. Als Duitsland's grootste Tuning-Box fabrikant ontwikkelen en produceren wij al ruim 12 jaar uitsluitend vanuit Duitsland.

Dit met grote resultaten: onze tuning producten word vanuit Duitsland in de hele wereld geëxporteerd, al meer dan 60.000 keer. Onze internationale klantenkring uit landen zoals bijvoorbeeld Nederland, Engeland, Frankrijk, Italië, Spanje, Zweden, Noorwegen, Finland, Thailand, en Australië weten dat het label "Made in Germany" garant staat voor hoge kwaliteit.

Om onze innovatie- en kwaliteitsvoorsprong in de toekomst ook te kunnen vergroten, investeert SPEED-BUSTER® ook in de vestigingsplaats Sinzig/Rhein in Duitsland. De hoofdvestiging in Duitsland beschikt over meer dan 800 m2 kantoor- en 1.500 m2 magazijnruimte en beschikt over de modernste machines voor de productie:

Onder andere onze eigen SMD apparatuur, deze stelt alle benodigde hoogwaardige elektronische componenten met extreme precisie samen.

Dankzij efficiënte productie zijn wij op het gebied van Tuning-Boxen in staat wereldwijd te concurreren.

SPEED-BUSTER® Inititiatief „Made in Germany“: tegen bezuiniging op productie maar garant voor innovatie en hoge kwaliteit. Onze tevreden klanten staan bij ons hoog in het vaandel!

Functie omschrijving

De SPEED-BUSTER® ChipTuning-Box is een elektronische module voor vermogenswinst en wordt samen met een individuele specifieke kabelboom als complete Tuning-Kit geleverd. De ChipTuning-Box word door middel van de kabelboom met de motorelektronica verbonden.

Bij conventionele Chip-Tuning worden de parameters van de originele "af fabriek" software voor brandstofhoeveelheid, ontstekingstijdstip en inspuitinginterval direct in het motorstuurapparaat veranderd, bijvoorbeeld via de diagnosestekker (OBD) van de auto.

Realiseerbare vermogenswinst

Een hoogwaardige microprocessor zorgt voor real-time dataverwerking en optimaliseert diverse parameters binnen de autospecifieke kenvelden zoals inspuithoeveelheid en laaddruk van de turbo etc. Dit resulteert in een toename van koppel en motorvermogen tot 30%. Afhankelijk van de rijstijl kan door efficiëntere brandstofgebruik een verbruiksbesparing van circa 0,8l/100 km gehaald worden.

Afhankelijk van het type voertuig kan bij vermogenswinst en koppeltoename tot 30% bij aanpassing van de rijstijl het brandstofverbruik tot circa 0,8l/100 km verminderd worden.

Individuele afstemming

Alle SPEED-BUSTER® ChipTuning-Boxen worden met speciaal ontwikkelde kenvelden ingelezen, die precies afgestemd zijn voor elk specifiek voertuig. Door middel van uitvoerige metingen op de rollentestbank en proefritten onder diverse omstandigheden worden de meest ideale instellingen voor elk voertuig ontwikkeld door onze tuning ontwikkelaars.

Voor de verschillende voertuigtypen resulteert een individuele kenveld aanpassing tot het mobiliseren van de aanwezige vermogensreserves en tot verbetering van de rijeigenschappen.

Montage en demontage

De slechts enkele minuten durende eenvoudige inbouw kan door een monteur gedaan worden maar dankzij de duidelijke inbouwhandleiding kunt u deze ook zelf probleemloos monteren. Originele stekkers en de waterdichte behuizing zorgen voor eenvoudige montage en langdurige kwaliteit. De toepassing van originele stekker verbindingen in plaats van soldeer verbindingen vereenvoudigen de demontage. De SPEED-BUSTER® ChipTuning-Kit is daarna zonder problemen weer opnieuw te gebruiken. Made in Germany, TÜV-gecertificeerde kwaliteit en 24 maanden fabrieksgarantie. Bij inbouw is geen aanpassing van het origineel verzegelde motorstuurapparaat nodig. De "af fabriek" software blijft volledig origineel. Na demontage is het voertuig weer volledig in originele toestand zoals "af fabriek". Er kan achteraf niet gezien worden dat er een ChipTuning-box ingebouwd is geweest.

Bij conventionele chiptuning word de geoptimaliseerde software, afhankelijk van het type voertuig, via de OBD diagnosestekker in het motorstuurapparaat geladen, of het motorstuurapparaat word uitgebouwd waarin vervolgens een geoptimaliseerde chip word gesoldeerd. Chiptuning kan in onze werkplaats plaatsvinden of als alternatief kan een ingestuurd motorstuurapparaat door ons worden geoptimaliseerd en vervolgens weer terug worden gestuurd.

Inspectie en motorstuurapparaat-update

Updates van het motorstuurapparaat bij uw voertuigdealer beïnvloeden de SPEED-BUSTER® ChipTuning-Box op geen enkele manier. De tuning blijft gewoon werkzaam net als voor de update.

Bij het merendeel van de huidige voertuigen word de chiptuning software bij update van het motorstuurapparaat bij uw voertuigdealer overschreven en dus gewist. Het voertuig bevind zich dan weer in originele toestand net als "af fabriek" en moet dan vervolgens opnieuw voorzien worden van chiptuning software.

MINDER BRANDSTOFVERBRUIK, DANKZIJ MEER VERMOGEN

Dankzij de moderne Multikanaaltechnologie (uitlezen en aansturen van meerdere sensoren) word thermische efficiëntie van de motor verbeterd. Het resultaat daarvan is een lager brandstofverbruik. Bovendien wordt de motor krachtiger dankzij het verhoogde draaimoment/ koppel, die ook in lager toerental gebieden toeneemt. Door dit extra vermogen en koppel is het mogelijk om met lagere toerentallen te rijden. Die combinatie verlaagt het brandstofverbruik. De testen en ervaringen van SPEED-BUSTER® gebruikers geven aan dat het brandstofverbruik tot 15% verlaagd kan worden. Zo verdient u de aanschaf van de SPEED-BUSTER® multikanaal chiptuningbox binnen 1 tot 1,5 jaar terug.

20.000 km p.a. 40.000 km p.a. 60.000 km p.a.
6 Liter / 100 km 270,- EURO 540,- EURO 810,- EURO
7 Liter / 100 km 315,- EURO 630,- EURO 945,- EURO
8 Liter / 100 km 360,- EURO 720,- EURO 1080,- EURO
9 Liter / 100 km 405,- EURO 810,- EURO 1215,- EURO
10 Liter / 100 km 450,- EURO 900,- EURO 1350,- EURO
Besparing bij 15% brandstofverbruik verlaging en een prijs van € 1,50 per liter

Voorbeeld ( Chiptuning Box VW Passat 2.0 TDI 103 kW / 140 PS ):

 • Gemiddelde verbruikt 1 L op 14,5km
 • Besparing met SPEED-BUSTER Chiptuning Box bij een jaar kilometrage van 20.000km : 310 EURO
 • De SPEED-BUSTER Chiptuning set heeft zich in 1 jaar een 7 maanden compleet terug verdiend.

Beispiel ( Chiptuning Box BMW 740 E65 190 kW / 258 PS ):

 • Gemiddelde verbruikt 1 L op 10,2km
 • Besparing met SPEED-BUSTER Chiptuning Box bij een jaar kilometrage van 20.000km : 882 EURO
 • De SPEED-BUSTER Chiptuning set heeft zich in een half jaar compleet terug verdiend.

TÜV CERT kwaliteitsmanagement

Ons kwaliteitsmanagement systeem welke we al enige jaren hanteren is door de TÜV positief beoordeeld. Het continu toepassen en verbeteren van dit systeem en daarmee de optimalisering van onze productkwaliteit resulteert in een verhoging van de klanttevredenheid. Oftewel: SPEED-BUSTER® biedt u maximale zekerheid en hoge kwaliteit.

ECE keurmerk E13

SPEED-BUSTER® Tuning-Boxen hebben een E13 keurmerk. Dankzij de internationale certificering („ECE Regulation No.10“, elektromagnetische compatibiliteit) zijn de SPEED-BUSTER® Tuning-Boxen ook geschikt voor wereldwijde export!

Deelnemer Automobil Tuner VDAT e.V.

SPEED-BUSTER® is al enige jaren deelnemer van de V.Z.A.T. welke is samengevoegd met de VDAT. De VDAT is een belangenorganisatie en spreekbuis voor gerenommeerde aanbieders in de Tuningsbranche en heeft het positieve imago van de Duitse Tuning bestempeld. De hoog gestelde eisen en de continuerende controle waarborgt dat u bij de VDAT deelnemende bedrijven emotioneel hoogkwalitatieve producten aankoopt waarbij er geen concessies zijn gedaan op grond van zekerheid en kwaliteit. De deelnemers van de VDAT verplichten zichzelf om het zeer hoge kwaliteitsniveau na te leven. Een belangrijk onderdeel van de VDAT activiteiten is de deelnemende bedrijven in het openbaar te representeren en het begrip "Kwaliteitstuning" vast te leggen. Het initiatief TUNE IT! SAFE! is een mooi voorbeeld.

Tuning met TÜV certificering

Als onderdeel van onze serieuze marktfilosofie word het grootste deel van de SPEED-BUSTER® ChipTuning Boxen geleverd met TÜV certificaat. Voor onze Duitse klanten betekent dit dat de SPEED-BUSTER® ChipTuning Boxen voldoen aan de eisen volgens § 19 van de Duitse Straßenverkehrs-Zulassungs-Ordnung (StVZO)**. SPEED-BUSTER® heeft TÜV certificaten voor meer dan 1.300 voertuigtypen - ook actuele modellen - en voorziet daarmee in een probleemloze toelating. Onze nauwe samenwerking met de TÜV instanties resulteert in de beste productkwaliteit en betrouwbaarheid. Vergelijkt u het aanbod zelf met de andere aanbieders: wie bied u nog meer deze zekerheid?

Onze hoofdvestiging in Duitsland beschikt over een uiterst moderne MAHA 4 wiel rollentestbank waar vermogensmetingen tot 780KW / 1.060PK gedaan kunnen worden. Deze microprocessor gestuurde rollentestbank analyseert o.a. voertuigsnelheid, motortoerental, olietemperatuur en is onmisbaar voor de ontwikkeling en fijnafstelling van onze Chiptuning-Kits. Op afspraak is er de mogelijkheid om in onze hoofdvestiging in Duitsland een vermogensmeting van uw voertuig te laten maken. Na afloop ontvangt u dan een uitdraai van de meting met alle belangrijke informatie. Personenauto, sportauto, camper of terreinwagen kunnen zonder problemen gemeten worden. Er zijn talrijke Motorsport Teams die hier regelmatig gebruik van maken.
In ons Youtube kanaal vind u een overzicht van verschillende vermogens metingen: youtube.com/chiptuningbox